Locations of visitors to this page

søndag 4. juli 2010

MC ferie 2010: Kystriksveien til Mo i Rana.

Mektig fjell, mektig sykkel!
Schnellfahrer på Polarsirkelen.
Camp Mo i Rana.
Her var det HØYT skydekke på Kystriksveien!

Onsdag 30. Juni starta jeg opp hjemmefra på ettermiddagen. Kjørte 37 mil til Langes flotte residens på Drag, Tysfjord. Her vanka det grillmat og tilpasset drikke. På turen var jeg oppe i 19 grader og steiksol i Ballangen, hvor et kjapt måltid ble inntatt på altanen på veikroa.

Torsdagen våkna vi til 17-18 grader og sol. Avgjørelsen ble derfor tatt om at vi skulle kjøre et stykke nedover Kystriksveien, som har stått på ønskelista lenge. Vi var ikke kommet langt før truende skyer begynte å dukke opp i horisonten. Vi fikk oss likevel en fin kaffepause ved Saltstraumen, mens det ennå var sol. Lengere sør og ute mot storhavet kraup tåka lengere og lengere nedover fjellsidene, til den tilslutt la seg på vindskjerm og visir. Tilslutt kom regnet. Det ble en lang dag, inklusive to ferger. Ettersom værmeldinga ikke var lovende, bestemte vi oss for å forlate Kystriksen, og kjørte inn til Mo. Her ankom vi seint så husly var ikke å oppdrive. Da var det godt å slå opp Hillebergen i 8-9 grader men heldigvis opphold, og krype ned i soveposen med en syltynn femstjerners Metaxa, fra fjorårets Kreta-tur. Campingen var strategisk plassert ikke langt unna Jernverket og duren derfra tillot ikke mye nattero. Anbefales ikke!
46 mil tilbakelagt denne dagen, på varierende veistandard, fra nybygd fantastisk bomvei(gratis for MC), til smale og dårlige bygdeveier. Og med de to fergende var økta på bortimot 12 timer.

Fredag gikk turen tilbake over Saltfjellet. Etterhvert som vi kom innover og nordover ble været bare bedre og bedre, var oppe i 20 grader i Saltdal. En nydelig dag for sykkelkjøring, skulle bare bytta den ut med dagen før, da vi ikke så noe til verken Svartisen eller den flotte kystlinja. Vi må nok tilbake til Helgeland i finvær. Rolig dag med mange stopp og tidlig tilbake på Drag, hvor entrecote og hardbakte poteter sto på menyen. 31 mil denne dagen.

Lørdagen tok vi ferga til Kjøpsvik kl. 1100 og det ble noen kopper kaffe hos Langes, før kursen ble satt hjemover. Flott kjørevær idag også, begynte med litt småyr og våte veier. Obligatorisk fotostopp ved Stetinden, og oppe i 21 grader på Setermoen. Det gikk radig unna nordover, og kom etterhvert inn i flytsonen.
GSén viste sin styrke som langturssykkel. Uovervinnelig!

Tripteller for hele turen 1517 km.
Totalt 18652.
Bare noen få mil igjen før jeg passerer 3000km på GSén. Veldig fornøyd med den.