Locations of visitors to this page

søndag 11. august 2013

Søndag 11. August: Frokost og livsfilosofi i Kvalsundet.

Våknet grytidlig til et nydelig vær. Temperaturen krøp raskt opp på tosifret. Fikk den glimrende ideen å koke kaffe og smøre matpakke, og 0830 kjørte jeg nordover for å spise frokosten i Kvalsundet. På vei nordover fikk jeg en sterk følelse av Zen tilstand. Ja, en slik morgen kan man bli religiøs av. Stoppet på Rakfjordneset. Spiste frokosten nede på berget, rett over sjøen. Hadde selskap av lom og ærfugl. Lå på ryggen og slappet av. Kan man ha det bedre? Nesten så man får dårlig samvittighet, men man må lære seg å nyte det.
Da ble det en helg med mye småkjøring til tross for beredskapsvakta. Lørdag formiddag fikk jeg utført et par viktige gjøremål på huset, så da kunne jeg bruke resten av helga til Hobbyen! Man må bearbeide den samvittigheta. Sånn er det å ha ny sykkel og kjøredilla, man føler seg som 16 år igjen, da man fikk sin første knallert! For de som tror at det aldri skjer noe på vakta, kan jeg fortelle at jeg fikk opprigning kl.  0400 torsdags morgen, på Hundevakta :-) Men det var heldigvis ei rolig helg.





Frokostbordet er dekket.



På returen traff jeg tre andre Kvaløyværinger på Søndagstur.
Trip:  61 km
Total: 6130 km

Lørdag 10. August: Sørskaret mørkekjøring

Nåvel, mørkekjøring er vel å dra det litt langt, det var mer skjømt som vi sier her nordpå. Tok ut en tur kl. 2400 for å sjekke lysene når det begynte å bli såpass mørkt at endel gatelys kom på. Her nord for Polarsirkelen er det ikke så ofte man har bruk for lys for å lyse opp veien, som oftest bare et par turer i løpet av året. Hadde lyst til å se hvordan lysene fungerte på denne sykkelen. Er slike stunt en kan gjøre nå en er gressenkemann :-)
Det er helt andre lys på denne sykkelen i forhold til den forrige modellen. Og ekstralysene hjelper også på.
Disse må jeg jo medgi jeg har montert mest for et mer macho/adventure look, og ikke for mørkekjøring. De blir nok mest brukt som kjørelys i dagslys. En vakker kveld, men nå merker en at høsten nærmer seg, 4 grader oppe i høyden, og 6 når jeg kom hjem. Det er en egen stemning å kjøre i tusmørke.


Trip: 32 km
Totalt: 6068 km