Locations of visitors to this page

onsdag 15. juni 2011

Dag 8: Namsos - Torghatten 220km

Flott skjærgård på yttersiden av Torghatten.
Hole in the Wall.
Camp Torghatten.
GS i godt selskap.

Oppstart etter frokost på Fv 17. Etter 9 mil og etter å ha ventet på fergeleiet som skulle være etter vel 5 mil, stoppet endelig Schnellfahrer og vi ble enige om at noe måtte være feil. Viste seg at første del av Kystriksveien følger en annen vei, langs med kysten. Så vi skulle ha kjørt over brua og gjennom Namsos sentrum og ikke fulgt skilting til Brønnøysund eller GPS'en, som syns Fv 17 var raskeste og korteste alternativ. Etter hvert møttes disse veiene og vi kunne kjøre inn på ferge Holm - Vennesund. Da hadde vi riktignok spart oss ei ferge også ved å kjøre feil, så nå skal det bli 6 ferger i stedet for 7, hvis Schnellfahrer klarer å holde stø kurs. Videre gikk turen til Brønnøysund og vi fikk den lyse ide at vi skulle kjøre ut til Torghatten. Så da ble det en liten trimtur på en time opp i hullet i Torghatten. Den har stått på ønskelista siden i vinter en gang, så det passet jo utmerket å få tatt denne når man først var i området. Så var det en kjapp dursj før det ble middag på Trollhatten kurs og feriesenter. Nå på kvelden er vi nede i 10 grader og longsen måtte på mens vi sitter ut og jeg forfatter dette.

Dag7: Atlanterhavsveien - Namsos 409km

TDM 900 på vei.

Oppstart i overskyet vær og truende regnskyer nordover. Vi kjørte gjennom nye, flotte tuneller, men måtte betale bompenger for motorsykkel!
Vi måtte snart på med regntøyet, og det forble på gjennom hele dagen. Etter Kristiansund var det ny ferge, og snart kom vi til Orkanger og inn på samme motorveien vi kjørte ut av Trondheim. Sikkert effektive trafikkmaskiner, men ikke særlig trivelig på MC, og særlig ikke i regnvær. Men trønderne har skjønt dette med bompenger og motorsykkel, Autopass og gratis for MC overalt gjennom bompengeringen.
Dagen endte i Namsos hvor vi tok inn på Namsen Motor hotell. Her hadde de ikke mat, så vi gikk i en halv time inn til Sentrum, spiste pepperbiff, og gikk en halv time tilbake. Da var det kvelden!

Dag 6: Askvoll - Atlanterhavsveien 365km.

Solnedgang ved Atlanterhavsveien Sjøstuer.

Atlanterhavsveien.

Vakre Jølstervannet.

Etter en lang og god frokost hos trivelig vertskap, startet vi opp i flott sommervær tilbake til Førde og Byrkjelo. Her tok vi av mot Molde og Atlanterhavsveien. Turen gikk innom Nordfjordeid, Volda og Ørsta. Turen innbefattet også fire ferger før vi ankom Molde. Været var så fint at vi hadde bestemt oss for å kjøre Atlanterhavsveien nå på kvelden, siden morgendagens værutsikter ikke så like lyse ut. Etter mange fotostopp og kaffestopp, endte vi opp med innkvartering i Atlanterhavsveien Sjøbuer, hvor resten av gjestene var tyske fisketurister. Her fikk vi oppleve en fantastisk solnedgang.