Locations of visitors to this page

søndag 29. juli 2018

Fredag 27. - 28. Juli: MC-miniferie 2018. To dager, 60 mil.

Ganske spontant bestemte jeg meg for å bruke et par av de siste feriedagene på en liten MC guttetur. Værmeldingen tilsa opp i mot 30 grader, men jeg tenkte at det sjelden slår fullt til her på kysten.

Fredag 27. Juli.

Start hjemmefra halv ti. Kjørte Malangen 95 km til Vollan.

Foran Trekantkiosken satt turkameraten å ventet. Vi kjørte nordover til Manndalen, hvor vi var oppe og tok en pause på Riddu Riddu området. Fortsatte til Birtavarre i Kåfjord. Kjørte innover Kåfjorddalen for å se hvor langt innover veien gikk mot Gorsabrua. Etter noen kilometer ble det grusdekke, så min 1600 GTL kamerat mente jeg skulle bare kjøre en tur innover, så kunne han vente.

Det bar oppover i hårnålsvinger på varierende gruskvalitet. Ved ei bru over et djupt elvegjel sto to karer å jobbet. De kom å sa jeg ikke kunne stoppe der, for de holdt på med noe helikoptertransport. Men jeg kunne fortsette over brua og videre innover. Ble fotostopp og en tur ut på brua fra andre siden. Veien gikk videre innover til en snuplass hvor det det vanlige personbiler parkert. Skiltet sa 1,9 km til Gorsabrua etter det som så ut som en svært god sti.


Jeg har i etterkant fått vite at hvis man tar av mot Halti, kan man kjøre enda mange kilometer innover fjellet. Dette vil nok bli utforsket på et senere tidspunkt med telt og fiskestang.

Vel nede igjen fortsatte vi til Storslett, her spiste vi middag på Bios som ble kåret til en av landets beste veikroer av bladet Motor. Biffsnadderet hadde en delikat vri, ja. Vi handla litt proviant til kvelds, før vi fortsatte til Sandnes Camping 8 kilometer nord for Storslett, hvor jeg hadde booka hytte på booking.com. 450 kr natta for et typisk svensk spikertelt, som vi kaller de minste, gamle campinghyttene, av meget enkel standard. Som vanlig luktet det mugg på grunn av lekkasjer. Sanitæranlegget var også i en elendig forfatning, og hele campingplassen var full av skrot, så ut som et anleggsområde. Stor nedtur etter godt inntrykk av plassen for fire år siden på bobiltur. Blir nok ikke flere overnattinger der. Men været var upåklagelig, så provianten ble fortært i solveggen, til sola gikk bak fjellene litt over 22:00.




Trip: 297 km. Totalt: 30511 km.

Lørdag 28. Juli.

Tørna ut halv åtte, og avgårde etter en lett frokost. Kjørte til turens vendepunkt på Gildetun på Kvænangsfjellet.  Fantastisk vær og 23-24 grader på morran. Etter kaffe og vafler snudde vi heimover igjen. Kroneis i Birtavarre da Softis-maskinen streika i sommervarmen. I Skibotn og på Oteren var vi oppe i 30 grader, for varmt å kjøre sykkel i MC utstyr. Nord for Skibotn så det ut som ei Sydenstrand, hundrevis av mennesker i fjæra. På Cirkle K i Skibotn sa vi takk for turen til hverandre, og ved Øvergård skilte vi lag. Jeg tanka på Vollan før jeg kjørte hjemover etter E8. Det ble en flott liten miniferie, hvor jeg fikk rulla noen mil til i sommer, selv om værmeldinga slo til og det ble i varmeste laget på lørdagen. Ser ut til å gå imot en rekordkort kjørelengde denne sesongen.

Kvænangsfjellet.


Schnellfahrer himself, i sommerhabitten.

Trip: 316 km. Totalt trip: 613 km Totalt: 30828 km