Locations of visitors to this page

torsdag 16. juni 2011

Dag 9: Torghatten - Aldersund Camping 195km


Et av flakene på treffet.

Og nyter de på kaikanten.
Her kjøper man varme fiskekaker.
Noen går fra kjede til kardang, andre omvendt :-)

Kaldt ved frokostbordet, bare 10 - 12 grader og overskyet. Leiren ble raskt pakket og vi hadde ikke kjørt mange kilometerne før sola titta fram. Etter 28km var første ferge, Horn - Andalsvåg, videre 17km til ny ferge, Forvik - Tjøtta. Denne tok en time.
Det lå skodde på toppene av de syv søstre, så utsikten her var ikke perfekt. Vi kjørte disse strekkene i følge med flere sykler, to BMW brødre fra Biri, den ene på Adventure, ny av året. I tillegg to gutter og ei jente som vi støtte på flere dager langs Kystriksveien. De lå på Torghatten Camping og kom etter oss opp i hullet i Torghatten. Trivelig å treffe andre på tur og prate på fergeleiene.
Vi gjorde en stopp i Sandnessjøen, rusla litt rundt på kaiene, var innom fiskeforretningen og kjøpte varme fiskekaker, som ble fortært på kaikanten. Ny kaffestopp ved den alltid imponerende Helgelandsbrua, før turen gikk videre til ferge Levang - Nesna. Så er det et ganske langt strekk til neste ferge i Kilborghamn, det begynte å li mot kvelden og vi begynte å se oss om etter overnatting. To mil før ferga kom vi til Aldersundet, her lå det en fin liten campingplass. Vi leide oss en campinghytte og fikk ordna oss pizza og pils. På campingen skulle det være Cadillac-treff i helga og vi fikk sett fire flott restaurerte veteranbiler, resten skulle komme lørdagen. Aldersundet var en nydelig og fredfylt plass i det vakre sommerværet, med flere flotte fjelltopper innen rekkevidde, også på øya Aldra, men da måtte man i båt. Et potensielt feriested for en mer aktiv ferie :-)