Locations of visitors to this page

mandag 4. juni 2012

Dag 3: Otta - Sandefjord over Valdresflye

Idag gikk alt så mye bedre! Sykkelen starta på første pekket, og da hadde jeg bestemt meg for at det ble Valdresflya idag. Grytidlig frokost klokka 0700, og 0815 satt jeg i salen. Og det var bra, for det var så mye å se over høyfjellet at det ble mange fotostopp, så det tok sin tid. Siden det var meldt minusgrader på natta somlet jeg med vilje for at jeg ikke skulle være så tidlig på morran over flya. Så det ble et besøk på Brimi Fjellstue, og en spasertur til Ridderspranget i Sjoa. Her tok jeg ikke sjansen på spranget uten sikring med tanke på siste dagers utur :-)
Valdresflya levde opp til sitt rykte, 1.5 grader, isvarsel på GS'en og snøbyger. Men den imponerte også med sine høye brøytestikker med fem meters mellomrom. Aldri har jeg sett en slik skog av brøytestikker :-) Litt synd at det ikke var klarvær for da har sikkert utsikten til fjellene vært bedre.
Så etter å ha fulgt vei 15, over på 51 kom jeg ned til Fagernes. Her la jeg turen over Golsfjellet til nettopp Gol, og videre til Geilo. Siden fulgte jeg vei 40 helt ned gjennom Numedalen og via Kongsberg ned mot Larvik hvor jeg tok noen småveier over til Sandefjord. Alt for å slippe trafikkårene E6 og E18.
Har kjørt på flotte MC veier hele dagen, og hatt alle årstider på veien. Ned fra Golsfjellet og sørover kjørte jeg gjennom 3 hagleskurer, det var nytt for meg. Sitte inne i sin boble og høre trommingen på hjelmen som en komposisjon av Grieg.
Vel, jeg ankom Kong Carl hotell i Sandefjord like etter kl. 1900, og etterpå ble det mingling på Dips-forum. Nå er det jobbrelatert i to dager :-)




Brimi Fjellstue, hvor jeg fikk gratis kaffe. Det er ikke hverdags, må være fjelllufta som gjør det. Betalingen fikk vi ta et annet år, den skal jeg huske.








Vinterlig over Valdresflye. 1389 moh. på det høyeste.




1.5 grader og isvarsel:-)




Ned til sommeren!

Trip: 520 km
Totalt: 30832 km