Locations of visitors to this page

søndag 10. juni 2012

Dag 8. Gudvangen - Sørbøvåg

Startet dagen med sightseeing på Gudvangen innerst i Nærøyfjorden. Det går ferger og båter ut i fjorden herfra. Schnellfahrer tok seg en ekstra tur noen kilometer ut langs fjorden til ei lita bygd som heter Bakka.
Vi ble enige om å vente en time og ta ferge ut til Kaupang. Når ferga kom viste det seg at de skulle ha 850 kroner for de to syklene. Det var turistferge og ikke vanlige fergesamband. Vi sto over, og kjørte i stedet tilbake til Vinje og nordover vei 13 til ferga Vangsnes - Dragsvik via Hella. Det angret vi slett ikke på, for da gikk turen over Vikafjellet, og her var det skikkelig høyfjellsvei. Nede ved fjorden var det 20 grader, mens vi var nede i 7 grader over fjellet.
Vi kom ned til Vik i Sogn som er et vakkert sted ved fjorden.
Etter ferga bar det utover på nordsiden av Sognefjorden forbi Balestrand og Høyanger. Her fikk vi en skikkelig regnskur og i et område med veiarbeide og sleip grus. Men det var bare et kortstykke til vi var gjennom et par tunneler, så var sola framme igjen og 17, 18 grader. Helt ute i fjorden kjørte vi over til Åfjorden og kom til Sørbøvåg hvor vi fant Lavik feriehus og fikk leie en hel leilighet med åtte senger, sengklær og håndklær, for 400 kroner!





Fergemøte i Nærøyfjorden.




Metrologiske sier det ikke har vært så mye snø så sent på 40 år. Flaks skal man ha.









Trip: 237 km
Totalt: 31886 km

Dag 7. Nordheimsund - Gudvangen












Kjørte fra Nordheimsund langs nordsiden av Samlafjorden inn til Granvin. Her støttet vi opp stedets fotballspillere ved kjøp av vafler, til årets tur til Norway Cup. Vi fortsatte så vei 572 til Ulvik. Dette må være noe av den beste MC veien jeg noengang har kjørt, terningkast 6. Ulvik må være perlen i Hardanger, var nesten så vi ikke orket å kjøre der ifra. Men vi måtte tilbake over fjellet etter samme veien, boxern fikk kjørt seg, og tok inn til Voss. Etter litt byvandring her, kjørte vi opp til Vinje og videre til Gudvangen innerst i Nærøyfjorden, hvor vi fant oss ei tre uker gammel campinghytte med dursj og toalett. Etter en tur på Coopen ble det middag med noko attåt på lørdagskvelden.
Trip: 162 km.
Totalt: 31649 km