Locations of visitors to this page

fredag 8. juni 2012

Dag 6. Jondal - Nordheimsund

Nok ein strålande dag i Hardanger! Pakka ned og tok ferge over fra Jondal til Tørvikbygd. Kjørte vei 49 forbi Strandebarm og ned til fergeleiet i Gjermundshamn, ferge over til Årnes. Her kjørte vi til Rosendal hvor vi besøkte Baroniet Rosendal. Her var vi på omvisning på Skandinavias minste slott. Turen gikk videre ned til Husnes, hvor vi snudde nordover igjen, og tok ferga tilbake til Gjermundshamn. Vi kjørte til Ytre Tysse hvor vi klarte og tulle bort tida, så vi akkurat ikke klarte å nå butikken rett over gata, før den stengte.
Dermed ble det heller ikke noe pils med videre til Norheimsund, hvor vi leide et stort sjøhus med tre soverom. Endte med at Schnellfarer måtte åpne minibaren. Så da ble det litt miniatyr Metaxa og Ouzo fra Kreta.















Trip: 213 km
Totalt: 31487 km

Dag 5. Geilo - Jondalen, Hardanger.

Begivenhetsrik dag! La ut fra Geilo i litt duskregn og over Hardangervidda. Lyste raskt opp og ble tørre veier. Fantastiske fjellvidder! Var ned i 4 grader. Vi stoppet ved Vøringsfossen, og kjørte ned Måbødalen til Eidsfjord, temperaturen var nå steget opp mot 20 grader og longsen og fleezen måtte av :-) Vi fikk tips underveis om veien opp til Kjeåsen. Stedet hvor ingen skulle tru at nokon kunne bu. 600 meter over fjorden.
Videre med ferge fra Kinsarvik til Utne for å kjøre fredet turistveg til Jondal. Flott MC vei, men til tider svært smal og dårlig dekke, mest egnet for GSer.
Vi kjørte litt forbi Jondal hvor vi fant oss en fin teltplass for naturcamp. Mange inntrykk denne dagen!




Hardangervidda




Vøringsfossen.




Kjeåsen








Naturcamp Jondal
Trip: 183 km
Totalt: 21273 km