Locations of visitors to this page

fredag 11. mai 2018

Fredag 11. Mai: Sør-Kvaløya rundt.

Fri den inneklemte fredag etter Kristi Himmelfartsdag. I dag ble motorsykkelen prioritert. Testdrive etter 30.000 km service på onsdag. For første gang på 10 år valgte jeg å prøve et annet dekkmerke enn Metzler. Tromsø Motor skulle hente Michelin dekk hos Dekkmann, viste seg at de bare hadde bakdekk, de seks fordekkene i varebeholdningen, var ikke kommet til Norge enda. Så da kjører jeg fortsatt rundt med et slitt fordekk, heldigvis hadde de nå ikke tatt det gamle av. Jeg har hørt mye kritikk om støy fra Michelin dekk, særlig forhjul, men jeg hadde ikke forventa å merke noe fra bakdekket. Men viser seg at det har en ganske støyende hyling, som man er nødt og venne seg til. Verst rundt 60 km/t, i 80 forsvinner det nesten.

I tillegg fikk jeg montert Hyperpro styredemperen jeg bestilte på nettet. Ble mange stopp på turen for å justere demperen. Viser seg dessverre at dette sannsynligvis var penger ut av vinduet. I lave hastigheter er fronten stabil og fin. Men når jeg passerer 80 km/t kommer ristingen i styret. Med demperen virker det nesten som det ble forverret. Så det eneste som kan berge meg nå, er vel et ulende Michelin fordekk.

2013 modellen er kjent for wobbling/headshaking, og fra 2014 ble styredemper montert originalt. Ser på nettet at en del faktisk bytter ut orginaldemperen med denne HyperPro demperen, for å få justeringsmuligheten.


Trip: 112 km. Totalt: 29384 km.