Locations of visitors to this page

fredag 15. juni 2012

Dag 12: Saltdalen - hjem

Siste dag på veien. Fint vær på morgenen idag, og sol senere ut på dagen.
Før vi hadde fått opp marsjfarten i 70 sonen ut fra Campingen, passerte vi en ny laserkontroll på utkjøringen til neste camping. Svært så hissige de skulle være etter at streiken var over. Det fikk oss til å ta det pent over Hamarøy, hvor vi har passert kontroller mange ganger uten å bli tatt. Bank i bordet!

Turen går gjennom nordre del av Nordland, de tusen tunnelers land. Er som en sveitersost, vet ikke hvor mange tunneler det er fra Fauske til Innhavet, men det er mange. Enda var Korgenfjell tunellen stengt, så vi kjørte over Korgenfjellet begge veiene. Velger å ta det med ro særlig i inngangen og utgangen av tunneler siden man ser dårlig etter å ha kommet inn i mørket, og mange av dem har også svinger så man må kjøre med nedlegg. Man er da svært utsatt hvis det skulle være olje eller annen dritt i veibanen. Det var derfor ganske anstrengende 20 mil fram til fergeleiet på Drag. Etter 40 minutters fergetur var turen over for Langes del, mens jeg hadde enda 35 mil igjen på veien.
Etter obligatorisk fotostopp under Stetind, fortsatte turen til Ballangen hvor jeg var innom hos Reidar og fikk spandert kaffe og kikka på Harley Davidssons.
Kjørte også via Mallangen på returen og sparte et par mil på det.














Da ble årets MC-ferie på 4666 km i følge kilometertelleren.
Nå må man ta rett på alt utstyret, og skrive en epilog tilslutt :-)

Trip: 524 km
Totalt: 33656 km

Dag 11: Berkåk - Saltdalen feriesenter

Starten på en todagers transportetappe hjem fra Berkåk en litt kald og sur, og regntung morgen. Bare 5 grader når vi startet etter frokost like etter klokka ni, men ble gradvis varmere og tørket opp før vi passerte Trondheim.
I Steinkjær måtte vi lete opp et MC-verksted for å få tak i kjedespray til TDM'en. Det led ut på kvelden før vi bestemte oss for å kjøre over Saltfjellet, mens det var klarvær og tørt på veiene.
Litt etter Mo i Rana passerte vi en laserkontroll men de var opptatte etter å ha stoppet lokale rånere.
Saltfjellet var kaldt med bare 4 grader og vi var temmelig kalde når vi kom ned til Saltdalen feriesenter, hvor vi fikk en flott campinghytte med sengeklær og frokost inkludert.
Vi markerte avslutningen på årets MC-ferie med biffsnadder og ei flaske rødvin.







Trip: 667 km
Totalt: 33131 km