Locations of visitors to this page

torsdag 29. august 2024

Torsdag 29. August: Grøtfjorden Cruising

Fint MC-vær i dag, 18-19 grader, så da ble det litt cruising utover til Grøtfjorden, på Guzzien. Blir en ganske annen opplevelse enn å kjøre GSen, på den dårlige veien. Så det går i cruiserfart. Men smilet er på plass under halvhjelmen. 



Trip: 55 km Tot: 5487 km

onsdag 28. august 2024

Søndag 25. August: Moto Guzzi V7 III Speciale

Bloggen tar en ny vending. Et nytt medlem av MC familien på Tunet, dukket opp i dag. Jeg har kjøpt sykkelen, som jeg kjørte opp fra Sverige i fjor sommer. Har jo alltid hatt et øye til Moto Guzzi, og når sjansen bød seg i fjor, var jeg snar og melde meg til å hente sykkelen opp fra Stockholm. Fant ut at i tillegg til et lekkert design, var den svært lettkjørt og lav å klyve opp på, for en gammel mann. Perfekt Bestefarsykkel. Tenker å bruke den til småkjøring i lokalområdet, og foreløpig beholde GSen i håp om flere langturer. Sesongen er nå snart over for i år, så i oktober blir det avregistrering og oppstalling. Kmstand ved kjøp: 5450 km





mandag 26. august 2024

Torsdag 22. August: Balsfjorden rundt og Målselv

Impulsiv dagstur, som alternativ til shopping på Jekta. 14,5 grader ved avgang hjemmefra kl. 10:30, mens resten av tunet dro på handletur. Kjørte Malangen, første stopp i Mestervik med bensinfylling til under 19kr, og litt egen bunkers for resten av turen. I Balsfjorden ved krysset til Tennes, bestemte jeg meg for å ta turen rundt fjorden og utover dit. Stoppet ved kirka, og var oppe og så på helleristningene. På returen fant jeg ut at jeg ville kjøre til veienden etter grusveien forbi Sandøyra. Var et stykke utover der for 10 år siden. Det var lengere enn jeg hadde trodd, flott grusvei og faktisk ganske mange gårder. På snuplassen kunne jeg se hjemover, så fjellene på Kvaløya, Store Blåmannen og Storsteinnestind. Gikk opp for meg at det sannsynligvis er hit vi ser, innerst i Balsfjorden, fra våre heimefjell. Turen gikk videre til Storsteinnes, og opp mot Sagelvvannet, her oppdaget jeg den gamle gravplassen på Moan?, hvor mine oldeforeldre ligger, gravstøttene deres står enda. Lunchpause på Godtsideland ved Sagelvannet, Tine iskaffe og nøtteblanding. Opp til Heia, og bak Takvatnet til Skjold. Kjørte til Rundhaugen, for å se om Pensjonisten var heime, tok han på fersken, han var på tur ut på turbusskjøring for Tide. Så da snudde jeg om, varmt i Målselv, 23 grader på Rundhaugen. Så da gikk turen til Tamokdalen, besøk hos min 86 år gamle Onkel. I bakken utfor huset der, kvalte jeg motoren i første giret og droppet sykkelen, klarte med nød og neppe å løfte den 250 kilo tunge sykkelen opp, og få stabilisert den så jeg fikk trillet den med forhjulet ned bakken, og opp på sidestøtta. Ser ut som at skadeomfanget er minimalt, men får først full oversikt først etter vask og polering. Stoltheten er sikkert mest skada. Første gang jeg velter på denne sykkel, etter 11 år. Kom meg opp på sykkelen og kjørte hjemover. Stoppet og reduserte setehøyden til laveste nivåa, resten av hjemturen forløp uten mer dramatikk. 






Trip: 322 km Tot: 45423 km

fredag 23. august 2024

Søndag 18. August: Storsteinnes

Nydelig sommervær fortsatt, 16 grader halv elleve ved avgang, 22 grader på det varmeste på return i Malangen. På besøk hos slekta, viste seg at 92 åringen hadde flytta inn på Sykehjemmet på Storsteinnes, dagen før. Trivelig stund rundt kaffebordet der, han var glad jeg stakk innom. Kjørte begge veier gjennom Malangen. Passerte 45000 km på veien hjem.

 



Trip: 179 km Tot: 45084 km

fredag 16. august 2024

Fredag 16. August: Kvaløya Crusing

Var i Bellvika og så etter mannskapet, men han bolsa jo som vanlig. Kjørte til snuplassen i Skulsfjorden. Etterpå skyndte jeg meg opp på Kattfjordeidet, og snudde heim i full fart, når regnet kom.

Trip: 78 km Tot: 44904 km